Η Mercedes-AMG Petronas επέλεξε και για το 2020 ο Valtteri Bottas να είναι ο team-mate του Lewis Hamilton κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Esteban Ocon να οδηγεί φέτος για λογαριασμό της Renault.

Πριν τις επίσημες ανακοινώσεις υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Γάλλο να γίνεται εκείνος ο team-mate του Hamilton, με τον Toto Wolff να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως δεν επέλεξαν τον Ocon μιας και ο ανταγωνισμός με τον Hamilton δεν θα του έκανε καλό.

Το να αφήσεις τον Ocon να συναγωνίζεται με τον Hamilton, την ώρα που ο Lewis βρίσκεται στην Mercedes επτά χρόνια και είναι στη κορυφή των ικανοτήτων αυτή την εποχή, δεν θα ήταν καλό για τον Esteban, ειδικά όταν αυτός βρισκόταν εκτός grid για έναν χρόνο.

Θα μπορούσαμε να τον είχαμε επιλέξει και ίσως ο Esteban να τα πήγαινε καλά, αλλά υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που τα πήγε εξαιρετικά κατά το πρώτο έτος απέναντι σε έναν σούπερ σταρ και αυτός ήταν ο ίδιος ο Lewis Hamilton (εναντίον του Fernando Alonso στη McLaren το 2007). Όλοι οι άλλοι οδηγοί χρειάστηκαν χρόνο.

Δεν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε το μέλλον του. Θα μπορούσε να κάνει ορισμένα “πράγματα” για να κερδίσει τον Lewis, που ίσως να μην είναι καλά για την καριέρα του.