Όπως είχε ανακοινώσει η Hyundai, στην CES, μαζί με την Uber, παρουσίασε ένα ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί. Σύμφωνα με τις δύο εταιρίες, το αεροταξί μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έχει αρχικά θα διαθέτει πιλότο, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αυτόνομο και θα μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες.

Το S-A1 είναι ένα αερομεταφερόμενο όχημα που θέλει να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και να δώσει πίσω τον ποιοτικό χρόνο στους επιβάτες του. Το ιπτάμενο ταξί είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, με εύρος 100 χιλιομέτρων και ανώτατο όριο ταχύτητας τα 290 μίλια την ώρα. Επίσης μπορεί να πετάξει σε ύψος 1.000-2.000 ποδιών (300-600 μέτρα).

Η Uber πρόσθεσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις φέτος και πως ελπίζει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η αγορά των αεροταξί αναμένεται να φτάσει στα 1,5 τρισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2040, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley, με την επιβατική κίνηση να αποτελεί τα 851 δισ. από αυτά.