Στην CES που θα ανοίξει τις πύλες της σε περίπου 20 ημέρες από σήμερα, η Hyundai θα παρουσιάσει μια σειρά πρωτότυπων, ανάμεσά τους και δύο ιπτάμενα οχήματα. Το Personal Air Vehicle (PAV) concept είναι ένα αερομεταφερόμενο όχημα που θέλει να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και να δώσει πίσω τον ποιοτικό χρόνο στους επιβάτες του.

Το Purpose Built Vehicle (PBV) concept διαθέτει αυτόνομες λειτουργίες και έτσι δεν χρειάζεται να υπάρχει οδηγός μέσα του. Η Hyundai βλέπει ένα μέλλον που περιλαμβάνει ένα κοινό χώρο για το PAV και το PBV. Αυτός ονομάζεται “Hub”, με τις συγκεκριμένες τοποθεσίες να λειτουργούν ως κοινόχρηστοι χώροι για κάθε αυτοκινητοβιομηχανία και θα βρίσκονται σε όλες τις πόλεις του μέλλοντος.

Στο περίπτερό της θα βρίσκεται και το M.Vision S concept της Hyundai Mobis. Αποτελεί την εξέλιξη του M.Vision concept που παρουσιάστηκε έναν χρόνο πριν, με το νέο πρωτότυπο να είναι πλήρως αυτόνομο και να εστιάζει στο car sharing. Διαθέτει αποσπώμενες μπαταρίες και σύστημα επικοινωνίας μέσω LED, έτσι ώστε να μπορεί το όχημα να επικοινωνεί με τους πεζούς.

Στις σχετικές ειδήσεις η Hyundai και η Kia, συμφώνησαν με την SK Innovation, ώστε η δεύτερη για τα επόμενα πέντε χρόνια, να τις προμηθεύει με μπαταρίες για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Η συμφωνία είναι ύψους 10 τρισ. γουάν (7,79 δισ. ευρώ), με τις δύο κορεατικές εταιρίες να θέλουν, έως το 2025, να κυκλοφορήσουν στην αγορά 16 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχος είναι αυτά να αγγίξουν τις 560.000 ετησίως, νούμερο που ισοδυναμεί με περισσότερο από το 10% των συνολικών πωλήσεων των δύο εταιριών.