Ευτυχώς που υπάρχουν οι κάμερες ασφαλείας του Tesla Model 3 και ξεμπροστιάζει τις παράνομες συμπεριφορές. Όπως θα δεις στο παρακάτω video, το entry-level ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας βρισκόταν σε ένα κλειστό γκαράζ στο Las Vegas και ο ιδιοκτήτης του το είχε συνδέσει με έναν από τους φορτιστές που διαθέτει ο χώρος στάθμευσης. Το Sentry Mode, όμως, του Model 3 (λέγε με και TeslaCam) έπιασε δύο νεαρούς να προσπαθούν μετά μανίας να καταστρέψουν το βύσμα και τη θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου.

Όσες κλωτσιές και αν έριξαν δεν τα κατάφεραν, παρά μόνο να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό του αυτοκινήτου και να φύγουν άρον-άρον. Το περιστατικό συνέβη χθες Παρασκευή στις 2 το πρωί, και ο ιδιοκτήτης έδωσε το υλικό στην τοπική αστυνομία. Όπως ξέρεις, η Tesla έχει τοποθετήσει στο Model 3 τέσσερις κάμερες (από μια σε κάθε εμπρός φτερό, μια στο εμπρός μέρος και μια στο πίσω), που μπορούν να καταγράφουν και να αποθηκεύουν video διάρκειας μισής ώρας πριν και μισής ώρας μετά από ένα περιστατικό, που αυτό θα τις ενεργοποιήσει.

Τα ηθικά διδάγματα και από αυτό το video είναι τρία: ο κόσμος τρέφει ανεξήγητο μίσος και εμπάθεια στα μοντέλα της Tesla, δεν γνωρίζει τα συστήματα ασφαλείας της Tesla και έχει εν γένει παραβατική συμπεριφορά. Συγχώρεσε με, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο ανώριμος και άμυαλος κόσμος εκεί έξω.