Η Toyota παρουσίασε την ευρωπαϊκή έκδοση του RAV4 Plug-in Hybrid, που παρουσιάστηκε στους Αμερικάνους τον Νοέμβριο του 2019. Μηχανικά φορά τον 2.5-λίτρων Hybrid Dynamic Force κινητήρα που συναντάμε και στην “απλή” υβριδική έκδοση RAV4 Hybrid, ο οποίος αποδίδει 178 άλογα και 228 Nm ροπής.

Αυτός συνδυάζεται με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα που μαζί με τον κινητήρα βενζίνης αποδίδουν συνδυαστικά 306 άλογα (225 kW), κάτι που το καθιστά το ισχυρότερο RAV4 που κατασκευάστηκε ποτέ, ξεπερνώντας τα 222 άλογα του RAV4 Hybrid.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 6,2 δευτ., με την Toyota να ανακοινώνει ότι -σύμφωνα με τον κύκλο WLTP- οι εκπομπές CO2 είναι 29 γρ/χλμ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 65 χιλιομέτρων, με το τετρακίνητο αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του με ταχύτητες έως 135 χλμ/ώρα.

Σχεδιαστικά, το RAV4 Plug-in Hybrid αποκτά νέα LED στοιχεία, σπορ προφυλακτήρες, χρωμιομένα διακοσμητικά. ζάντες 18″ και 19″ και θα προσφέρεται και στο νέο κόκκινο χρώμα Supersonic Red με μαύρη οροφή. Ο χώρος αποσκευών του αγγίζει τα 520 λίτρα, 60 λιγότερα από την μη υβριδική έκδοση, λόγω των μπαταριών.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέες επενδύσεις, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 9″ με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, όπως και πανοραμική ηλιοροφή.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του 2020.