Το νέο Nissan 370Z θα έχει ρετρό σχεδιασμό και θα φορά V6 3,0-λιτρο κινητήρα απόδοσης έως 500 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Nissan έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το 370Z και σύμφωνα με αναφορές το αυτοκίνητο θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το 240Z, κυρίως στο μπροστινό του μέρος, ενώ το συνολικό σχήμα και μέγεθος θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο σε σύγκριση με το 370Z. Το εσωτερικό θα αντλεί στοιχεία από αυτά των Altima και Sentra, έχοντας μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον V6 3,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport, που θα συνδυάζεται τόσο με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα χειροκίνητο, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο από την αρχή της κυκλοφορίας του μοντέλου. Το νέο αυτοκίνητο θα προσφέρεται και σε Nismo έκδοση, που θα αποδίδει κοντά στα 500 άλογα.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Alfonso Albaisa, αντιπρόεδρος παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το ηλεκτρικό crossover που ετοιμάζουν, το οποίο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Ariya Concept, θα είναι εξαιρετικά γρήγορο στην επιτάχυνση, γρηγορότερο και από το τωρινό 370Z. Αυτό σημαίνει πως το μοντέλο θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

ΠηγήAutoblog.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...