Στην έκθεση του Τόκιο η Nissan μαζί με το IMk Concept παρουσιάζει το Ariya Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μας δείχνει το πως θα μοιάζει ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, αλλά και γενικά τα μελλοντικά της μοντέλα.

Δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα πρωτότυπα IMx και IMS, διαθέτοντας την V-motion χαρακτηριστική γρίλια της εταιρίας. Επίσης φέρει λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ζάντες 21″ και το μινιμαλιστικό εσωτερικό του διακρίνεται για τους χώρους του, που μπορούν να μεταφέρουν έως και 5 επιβάτες.

Δεν διαθέτει φυσικά κουμπιά στο ταμπλό, αφού όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσα από επιφάνειες αφής, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός και να βρίσκεται δίπλα από την μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το μήκος του ανέρχεται στα 4,6 μέτρα, το πλάτος στα 1,92 μέτρα και το ύψος στα 1,63 μέτρα. Η Nissan δεν αναφέρει τεχνικές λεπτομέρειες για τους δύο ηλεκτροκινητήρες -ένας ανά άξονα- που δίνουν κίνηση στο μοντέλο, εκτός του ότι οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες στο πάτωμα. Το Ariya Concept εξοπλίζεται με το ProPilot 2.0, το Virtual Personal Assistant και με το σύστημα Nissan Energy.