Πωλείται μια από τις 3 Mansory Aventador Carbonado Roadster για 790.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται ότι κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί την “κακή” δημοσιότητα που πήρε πρόσφατα η Lamborghini Aventador Carbonado by Mansory, ακολουθώντας πιστά το ρητό “δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα εκτός από τη νεκρολογία σου”. Ή ίσως φοβήθηκε ότι μπορεί να γίνει και η δικιά του Aventador Carbonado κάρβουνο, γι’αυτό και αποφάσισε να την πουλήσει. Πιο συγκεκριμένα την Roadster έκδοση του βελτιωμένου μοντέλου, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2013, και βγήκε στην παραγωγή σε μόλις 3 κομμάτια.

Όπως ακριβώς και με την κλειστή Carbonado, έτσι και η Roadster είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένη από carbon fiber. Όλα τα panels έχουν αντικατασταθεί με ανθρακονημάτινα ενώ το bodykit είναι “διακριτικό” και όμορφο -σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει η Mansory. Περιλαμβάνει νέες εισαγωγές αέρα εμπρός, νέο splitter, καινούρια LED φώτα ημέρας, ανασχεδιασμένα side skirts και φυσικά, νέο διαχύτη και πίσω αεροτομή. Επίσης όπως και στην Coupe, τα φτερά έχουν “ανοίξει” με αποτέλεσμα το πλάτος της Carbonado Roadster να είναι μεγαλύτερο κατά 40mm εμπρός και 50 χλστ. πίσω σε σύγκριση με την Aventador. Οι τροχοί που γεμίζουν τους πρησμένους θόλους είναι design της Mansory και μετρούν 20 ίντσες σε διάμετρο εμπρός και 21 πίσω, με ελαστικά 255/30 και 345/25 αντίστοιχα.

Μηχανικά, είναι πανομοιότυπη με την Carbonado Coupe, με την Mansory να έχει ενισχύσει τα σωθικά του κινητήρα τοποθετώντας νέα, πιο ανθεκτικά πιστόνια, μπιέλες, bearings και στρόφαλο. Ακόμα, πρόσθεσε δύο turbo στον V12 των 6,5 λίτρων κινητήρα, με αποτέλεσμα η απόδοση να εκτιναχθεί στα 1.250 άλογα και η ροπή –λόγω κιβωτίου- να είναι περιορισμένη στα 900 Nm! Η επιδόσεις, όπως είναι φυσικό, έχουν βελτιωθεί ανάλογα με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική να διαμορφώνεται στα 380 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο πωλείται σήμερα από την CreativeBespoke για 789.500 δολάρια, όταν μια αντίστοιχη το 2014 είχε πουληθεί για €1.299.999.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr