Εδώ και 47 χρόνια, από το 1973, η Volkswagen παρασκευάζει τα διάσημα Currywurst λουκάνικα της (λουκάνικα με κάρυ). Το εργοστάσιο παραγωγής τους βρίσκεται στο Wolfsburg, μέσα στο κεντρικό εργοστάσιο της VW στην ίδια πόλη, διαθέτοντας μάλιστα και το δικό του κρεοπωλείο, με τους 30 υπαλλήλους του να παρασκευάζουν εκατομμύρια λουκάνικα κάθε χρόνο.

Πέρυσι παρασκευάστηκαν 6,8 εκατ. λουκάνικα, όταν η εταιρία πέρυσι πούλησε 6.278.300 αυτοκίνητα. Έτσι για ακόμη μια χρονιά, τα λουκάνικα της Volkswagen ήταν το best-seller προϊόν της. Εκτός από λουκάνικα, η VW παρασκευάζει και την δική της κέτσαπ, με τον Richard Hammond να επισκέπτεται το συγκεκριμένο εργοστάσιο και να παίρνει και ο ίδιος μέρος στη διαδικασία παραγωγής τους.

Η Γερμανική εταιρία παρασκευάζει λουκάνικα και κέτσαπ, όχι μόνο για εσωτερική χρήση εντός εργοστασίων από τους υπαλλήλους της, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο, αφού πωλούνται τόσο στα supermarkets των εργοστασίων της Volkswagen, όσο και στα κανονικά supermarkets. Τα λουκάνικα είναι διαθέσιμα σε δύο μήκη (12,5 και 25 εκατοστών), με το δίκτυο εμπόρων στη Γερμανία να δίνει λουκάνικα ως δώρο στους πελάτες, μαζί με ένα μπουκάλι κέτσαπ.