Ο Richard Hammond τιμωρήθηκε με πρόστιμο συνολικού ύψους 1.771 λιρών (2.068 ευρώ) και επτά βαθμούς ποινής στο δίπλωμα οδήγησης του, μετά από δύο παραβάσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας τον Δεκέμβριο του 2025.
Οι παραβάσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 20 ημερών και έγιναν με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, μια Porsche Taycan Cross Turismo και μια Bentley Continental GT, σε βασικούς οδικούς άξονες του Herefordshire. Οι υποθέσεις έφτασαν ενώπιον δικαστηρίου στο Telford, όπου εξετάστηκαν οι ταχύτητες, οι τοποθεσίες και οι ποινές που επιβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Richard Hammond παραδέχθηκε τις παραβάσεις ταχύτητας, Στις 2 Δεκεμβρίου, η Porsche Taycan Cross Turismo που οδηγούσε καταγράφηκε να κινείται με 68 μίλια την ώρα (109 χλμ/ώρα) σε δρόμο με όριο ταχύτητας 50 μιλίων την ώρα (80 χλμ/ώρα), στην περιοχή Pencraig του Herefordshire.

20 ημέρες αργότερα, στις 22 Δεκεμβρίου, η Bentley Continental GT καταγράφηκε να κινείται με 82 μίλια την ώρα (132 χλμ/ώρα) σε σημείο όπου το όριο ήταν 70 μίλια την ώρα (113 χλμ/ώρα), στο Rudhall Overbridge, επίσης στο Herefordshire. Ο Hammond, ο οποίος αναφέρεται ότι κατοικεί κοντά στο Abergavenny, δήλωσε ένοχος και για τις δύο παραβάσεις μέσω του δικηγόρου του.
