12 αξιοθαύμαστα εργοστάσια αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν τα μοντέλα τους στα εργοστάσια τους και πάμε να δούμε 12 αξιοθαύμαστα εργοστάσια αυτοκινήτων του κόσμου.

AMG

amg Affalterbach

Στη γερμανική πόλη Affalterbach βρίσκεται το εργοστάσιο που είναι υπεύθυνο για τις δυνατότερες δημιουργίες της Mercedes-Benz. Εκεί, από το 1976 βρίσκεται ή έδρα της AMG, με τους μηχανικούς της να κατασκευάζουν στο χέρι τους κινητήρες των AMG μοντέλων.

Bentley

Στο Κρου (Crewe) της Αγγλίας βρίσκεται η καρδιά της Bentley. Το εργοστάσιο χρονολογείται από το 1938 που μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατασκεύαζε κινητήρες για τα αεροσκάφη της Rolls-Royce.

bentley Crewe

Μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το εργοστάσιο μετατράπηκε σε εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων που για χρόνια κατασκεύαζε μοντέλα της Bentley και της Rolls-Royce, αλλά όταν η Volkswagen εξαγόρασε την Bentley, αυτό δημιουργεί αποκλειστικά μοντέλα της Bentley

Chevrolet

2014-Chevrolet-Corvette-Stingray-at-the-factory-checkered-flag

Το εργοστάσιο Bowling Green της Chevrolet στο Κεντάκι των Η.Π.Α είναι υπεύθυνο για την παραγωγή αποκλειστικά της Corvette, μιας και από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, μόνο Corvette έχουν δει το φως της παραγωγής.

Ferrari

Μια μικρή πόλη της Ιταλίας, το Μαρανέλο, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, χάρη στη Ferrari που εδρεύει εκεί.

Ο Enzo Ferrari ξεκίνησε την εταιρία του στην Μόντενα, αλλά το 1943 μετακόμισε τις λειτουργίες της Ferrari στο Μαρανέλο, όπου μέχρι και σήμερα, η ιταλική εταιρία παράγει τα “όνειρα” της.

Hyundai

Από την συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Hyundai-Motors-Ulsan-Plant

Πρόκειται για το εργοστάσιο της Hyundai στη πόλη Ulsan της Νοτίου Κορέας, για το οποίο σε αυτό το άρθρο μπορείς να διαβάσεις 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Διάβασε ακόμη

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων του κόσμου

Lambroghini

Σε μια άλλη μικρή ιταλική πόλη, στην Sant’Agata Bolognese βρίσκεται η έδρα της αντιπάλου της Ferrari.

Ο Ferruccio Lamborghini ίδρυσε την Lamborghini Automobili το 1963 με σκοπό την παραγωγή ανταγωνιστικών μοντέλων της Ferrari. 53 χρόνια μετά, η Lamborghini εξακολουθεί να κατασκευάζει εκεί τα μοντέλα της.

Lotus

lotus-test-track-at-hethel

Η Lotus μετακόμισε στο νέο της εργοστάσιο, στο Hethel της Αγγλίας το 1996 με αυτό να ξεχωρίζει επειδή έχει και ιδιόκτητη πίστα δοκιμών.

Mazda

Mazda plant

Έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από την ίδρυση της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με την εταιρία να διατηρεί μέχρι και σήμερα την έδρα της εκεί.

McLaren

Ο Bruce McLaren ήταν ένας οδηγός αγώνων της Formula 1 που είχε την ιδέα να ξεκινήσει την δική του ομάδα το 1963. Η πορεία της McLaren ήταν πετυχημένη στον κόσμο της F1, με τα κεντρικά της να βρίσκονται στο Woking της Αγγλίας.

Aerial view of the McLaren Production Centre (left) and McLaren Technology Centre (right)

Τη δεκαετία του 1990 η McLaren μπαίνει στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο με την McLaren F1. Πλέον η McLaren στεγάζει την έδρα και το εργοστάσιό της στο εντυπωσιακό McLaren Technology Centre.

Porsche

Όταν ο Ferdinand Porsche ξεκίνησε την πρώτη του εταιρία στη Στουτγάρδη το 1931, η Porsche δεν κατασκεύαζε τα δικά της αυτοκίνητα.

porsche plant (2)

Τανκς, στρατιωτικά οχήματα αλλά και το πρώτο Volkswagen Beetle ήταν τα αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο της Porsche, μέχρις ότου η εταιρία βγάλει στην αγορά την 356.

Rolls-Royce

Όταν η BMW εξαγόρασε την Motor Cars, χρειαζόταν ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής για τα πολυτελή μοντέλα της RR.

Rolls-Royce plant

Ο χώρος βρέθηκε απέναντι από το Goodwood στην Αγγλία, με την Rolls-Royce να παραμένει μια Βρετανική φίρμα, με το εργοστάσιό της και τα κεντρικά της γραφεία να έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο, χάρη στο φυτό σέδο που βρίσκεται στην οροφή των κτιρίων.

Volkswagen

Μαζί με την Porsche, η ιστορία της Volkswagen χρονολογείται από την δεκαετία του 1930.

wolfsburg volkswagen

Το Βόλφσμπουργκ (Wolfsburg) είναι μια πόλη στην Κάτω Σαξονία που έγινε κυρίως γνωστή για την έδρα της Volkswagen, αλλά και γιατί η πόλη επιλέχθηκε για την δημιουργία του εργοστασίου που θα κατασκεύαζε το “αυτοκίνητου του λάου”, το Beetle το 1938.

Volkswagen_Wolfsburg

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος σχεδόν “σκότωσε” τη παραγωγή του Beetle, αλλά η Volkswagen μετά τη λήξη του πολέμου πήρε σιγά-σιγά τα πάνω της, και πλέον στο Βόλφσμπουργκ χτυπά η καρδιά της Volkswagen με περίπου 60.000 υπάλληλους, ενώ μέσα στις τεράστιες εγκαταστάσεις της βρίσκεται μέχρι και σήμερα το μικρό εργοστάσιο που ξεκίνησε η παραγωγή του Beetle.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr