Το Fisker Ocean θα κάνει το 0-96 χλμ/ώρα κάτω από 3 δευτ.

Σχετικά άρθρα

Ο Henrik Fisker αποκάλυψε τον προηγούμενο Οκτώβριο το Ocean, το νέο ηλεκτρικού crossover της Fisker, με το μήκος του να αγγίζει τα 4.640 χλστ., το πλάτος του τα 1.930 χλστ., και το ύψος του τα 1.615 χλστ. Ο χώρος αποσκευών του ανέρχεται σε 566 λίτρα και αυξάνεται στα 1.274 λίτρα, όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Θα έχει ως αντίπαλο το Tesla Model Y, καθώς και τα Ford Mustang Mach-E, Jaguar I-Pace και Mercedes-Benz EQC. Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 37.499 δολάρια, που μετά την κρατική έκπτωση των 7.500 δολαρίων στις ΗΠΑ, η τιμή του πέφτει στα 29.999 δολάρια, ενώ θα προσφέρεται και μέσω μιας υπηρεσίας leasing, με πολύ χαμηλή τιμή, η οποία θα είναι κατά πολύ μικρότερη από τα 379 δολάρια τον μήνα.

Το λανσάρισμα του αναμένεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, και είναι διαθέσιμο με έναν (πίσω) ή δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, οι οποίοι τροφοδοτούνται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 80 kWh. Η απόδοση τους να είναι περίπου 225 kW (304 άλογα), ενώ θα υπάρχει και μια έκδοση υψηλών επιδόσεων, όπου το 0-96 χλμ/ώρα θα το ολοκληρώνει σε λιγότερο από 3 δευτ.

Η αυτονομία του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 300 μίλια (482 χλμ.). Η φόρτιση της μπαταρίας από το 15% έως το 80% θα χρειάζεται περίπου 30 λεπτά, και θα δίνει στο αυτοκίνητο μια αυτονομία της τάξεως των 300 χλμ. Η μπαταρία θα μπορεί να φορτίσει και μέσω του φωτοβολταϊκού πάνελ που βρίσκεται στην οροφή του μοντέλου, όπου σύμφωνα με την Fisker, το φωτοβολταϊκό πάνελ στην οροφή θα χαρίζει έως και 1.610 χλμ ετησίως (1.000 μίλια), δωρεάν φόρτισης.

Το Ocean είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Henrik Fisker και σύμφωνα με αυτόν κάνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ εξοπλίζεται με υψηλής ποιότητας υλικά στο εσωτερικό, προσφέροντας χώρους για πέντε επιβάτες. Εκεί συναντάμε μεταξύ άλλων head-up display, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 9,8 ιντσών, προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με κάθετα τοποθετημένη οθόνη 16 ιντσών και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες.

Η Fisker θα παρουσιάσει περισσότερες τεχνικές πληροφορίες την έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, με την παραγωγή του να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2021, ώστε οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν το 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Κατέρρευσαν οι συζητήσεις της Fisker με την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της

Τα πράγματα για την Fisker γίνονται ακόμη δυσκολότερα, αφού χθες, Δευτέρα 25 Μαρτίου, κατέρρευσαν οι συζητήσεις της με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, που φημολογούνταν πως...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Η Fisker προετοιμάζεται για πιθανή πτώχευση

Η Fisker προσέλαβε χρηματοοικονομικούς συμβούλους αναδιάρθρωσης από την FTI Consulting και τη δικηγορική εταιρεία Davis Polk, οι οποίοι θα εργαστούν σε μια πιθανή αίτηση...
Autoblog.gr