Πολύ ψηλά στη λίστα με τις εξαιρετικά εκνευριστικές συμπεριφορές κατά την οδήγηση είναι το κορνάρισμα στα φανάρια, καθώς η παραφροσύνη του κόσμου και η ανυπομονησία οδηγεί σε πολύ έξαλλες αντιδράσεις. Φαίνεται, όμως, ότι το φαινόμενο αυτό δεν συναντάται μόνο στην Ελλάδα, καθώς το πρόβλημα στην πόλη Μουμπάι (γνωστή παλιότερα ως Βομβάη) της Ινδίας είναι τόσο μεγάλο, που αρχές αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα.

Και αυτά ήταν έξυπνα. Η ηχορύπανση κάνει την κατάσταση ανυπόφορη για όλους, γι’αυτό η αστυνομία της Βομβάης “έβαλε αυτιά” στα φανάρια, ώστε να ακούν τα κορναρίσματα. Πιο συγκεκριμένα, η τοπική αστυνομία συνεργάστηκε με την εταιρεία μάρκετινγκ FCBInterface, και μαζί ανέπτυξαν ένα σύστημα που ονομάζεται The Punishing Signal (o σηματοδότης που τιμωρεί). Αυτό χρησιμοποιεί ντεσιμπελόμετρα και έναν μικροεπεξεργαστή για να καθορίσει το επίπεδο του ήχου του περιβάλλοντος.

Όταν ο θόρυβος φθάσει τα 85 ντεσιμπέλ, ο χρονοδιακόπτης για το κόκκινο φως επαναρυθμίζεται, αναγκάζοντας τον καθένα να περιμένει 90 επιπλέον δευτερόλεπτα στο φανάρι.

Υπάρχουν μεγάλες οθόνες τόσο για το επίπεδο του θορύβου σε ντεσιμπέλ, όσο και για την αντίστροφη μέτρηση του χρονομέτρου, μαζί με μια μεγάλη φωτεινή πινακίδα που αναγράφει “HONK MORE WAIT MORE”, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: τόλμησε να κορνάρεις και θα περιμένεις περισσότερο.

Μέχρι στιγμής το μέτρο φαίνεται να έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ηχορύπανση, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι η κίνηση έχει αυξηθεί. Όπως θα δεις στο παραπάνω video (στο 3:48), η αστυνομία της Μουμπάι ανέφερε σε έναν travel vlogger ότι θα αναγκαστεί να ακυρώσει το μέτρο, καθώς η κίνηση έχει αυξηθεί δραματικά.