Αναβλήθηκε το κινεζικό Grand Prix εξαιτίας κορωνοϊού

Σχετικά άρθρα

Η Juss Sports Group, διοργανώτρια εταιρία του κινεζικού Grand Prix, μετά από συνεχείς συζητήσεις με την ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτοκινήτων και μοτοσικλετών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (CAMF) και την διοίκηση αθλητισμού της Σαγκάης, ζήτησε επισήμως από την FIA την αναβολή του αγώνα στην πίστα της Shanghai, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 17-19 Απριλίου.

Ο λόγος φυσικά είναι ο κορωνοϊός, ο οποίος πλέον ονομάζεται COVID-19. Η συνεχιζόμενη ανησυχία για την υγεία των θεατών και εμπλεκόμενων, και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύσσει τον κορωνοϊό ως παγκόσμια έκτακτη κατάσταση για την υγεία, η Formula 1 μαζί με το διοικητικό όργανο της FIA αποφάσισαν από κοινού να δεχτούν το αίτημα της αναβολής προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων του αγώνα.

Η Formula 1 και η FIA θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ομάδες, τον διοργανωτή του αγώνα, την CAMF και τις τοπικές αρχές για να παρακολουθούν την κατάστασης, με όλα τα μέρη να μελετούν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για το Grand Prix αργότερα κατά το έτος, αν και εφόσον υπάρχει βελτίωση της κατάστασης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα