Η Nissan κατέθεσε αγωγή στο περιφερειακό δικαστήριο της Γιοκοχάμα, κατά του πρώην προέδρου της, του Carlos Ghosn, ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 10 δισ. γιεν (83,55 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με την εταιρία, προχώρησε στη κίνηση αυτή προκειμένου “να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος των ζημιών που προκάλεσε στην εταιρεία ο πρώην πρόεδρος της, ως αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης και δόλιων δραστηριοτήτων”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ghosn, 65 ετών, διέφυγε στα τέλη του Δεκέμβρη από την Ιαπωνία στον Λίβανο, χώρα όπου πέρασε την παιδική του ηλικία, ενώ ανέμενε να περάσει από δίκη κατηγορούμενος για την υποβολή ανακριβών στοιχείων για τις απολαβές του, για απιστία και κατάχρηση χρημάτων της εταιρίας, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

Η Nissan συμπληρώνει πως αναμένει το ποσό που διεκδικεί ως αποζημίωση να αυξηθεί στο μέλλον, καθώς επιδιώκει να ανακτήσει το ποσό των προστίμων που εκτιμά ότι θα πρέπει να πληρώσει στις ρυθμιστικές αρχές λόγω των ατασθαλιών για τις οποίες κατηγορείται ο Ghosn.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας πρόσθεσε ότι ίσως καταθέσει ξεχωριστή αγωγή για τα “αβάσιμα και συκοφαντικά”, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια που έκανε ο Ghosn κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό τον περασμένο μήνα.