Δεύτερες δοκιμές Βαρκελώνης 2020: Ημέρα 1η

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε σήμερα το δεύτερο τριήμερο των επίσημων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, με τις ομάδες να έχουν αξιολογήσει τα δεδομένα που συνέλεξαν την προηγούμενη εβδομάδα, και σήμερα να δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα, με σκοπό να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν για να έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, στις 13-15 Μαρτίου, στην Μελβούρνη.

Ο Robert Kubica βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Alfa Romeo C39 και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, με τον Max Verstappen να είναι δεύτερος στον πίνακα των χρόνων, ενώ ο οδηγός της Racing Point, Sergio Perez, ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Σήμερα βρέθηκαν στην ισπανική πίστα όλοι οι οδηγοί, εκτός των Kevin Magnussen και Antonio Giovinazzi, καθώς την Haas VF-20 οδήγησε όλη την ημέρα μόνο ο Romain Grosjean, ενώ στο μονοθέσιο της Alfa Romeo βρέθηκε ο τρίτος οδηγός της ομάδας το πρώτο μισό της ημέρας, και το απόγευμα ανέλαβε δράση ο Kimi Raikkonen.

Tα highlights

Ο χρόνος του Kubica ήρθε περίπου στις 13:00 (τοπική ώρα), και φορώντας την πολύ μαλακή γόμα (C5) της Pirelli, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:16.942, ενώ ο χρόνος του Verstappen ήρθε το απόγευμα με την σκληρότερη -μεσαία (C3)- γόμα. Ο Ολλανδός είχε μια έξοδο και σταμάτησε στην πίστα, μόλις πέντε λεπτά πριν από το τέλος της ημέρας, βγάζοντας την τρίτη και τελευταία κόκκινη σημαία της ημέρας.

Ο Perez ήταν μόλις 0,081 δευτ. πίσω από τον οδηγό της Red Bull, σημειώνοντας τον ταχύτερο του χρόνο 25 λεπτά πριν από το τέλος της ημέρας, υπογραμμίζοντας τον εντυπωσιακό ρυθμό της RP20, με την Racing Point να δείχνει αρκετά σταθερή. Ακολούθησε ο Daniil Kvyat, όντας μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Kubica, αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να σταματήσει το μονοθέσιο της AlphaTauri σχεδόν ακριβώς στο ίδιο σημείο της πίστας με τον Verstappen, όπου λέγεται ότι και οι δύο είχαν εξαντλήσει τα καύσιμα.

Αποτελέσματα

Ο Pierre Gasly έχασε τρεις ώρες από το πρωινό του session, καθώς το μονοθέσιο έμεινε στο γκαράζ της μικρής ιταλικής ομάδας για μικρό μεν τεχνικό πρόβλημα, αλλά χρονοβόρο δε. Γι’αυτό και έγραψε μόλις 25 γύρους, αλλά ο Γάλλος κατάφερε να κάνει τον πέμπτο χρόνο της ημέρας. Το τελευταίο μονοθέσιο με κινητήρα της Honda στην κορυφή ήταν του Alex Albon, το οποίο εμφάνισε παρόμοια πρόβλημα με αυτό του Gasly, γράφοντας και αυτός λίγους γύρους.

Ο Hamilton οδήγησε το πρώτο μισό της σημερινής ημέρας, πετυχαίνοντας τον έβδομο χρόνο, περίπου έξι δέκατα πίσω από τον ρυθμό του πρώτου, αλλά με 89 γύρους στην “πλάτη” του. Ο team mate του, Valtteri Bottas, οδήγησε το απόγευμα και ήταν ένατος, προσθέτοντας 90 ακόμη γύρους, φέρνοντας την Mercedes πάλι στην πρώτη θέση στον αριθμό των γύρων στο τέλος της ημέρας. Μεταξύ των δύο οδηγών της Mercedes ήταν ο Lance Stroll της Racing Point, ο οποίος ήταν ελάχιστα ταχύτερος κατά τη διάρκεια του πρωινής session.

Ο Sebastian Vettel έγραψε σήμερα τον ταχύτερο γύρο για Ferrari μέχρι στιγμής στις δοκιμές, αλλά μόλις τον 10ο σημερινό, όντας 1,17 δευτ. πίσω από τον Kubica, με την ιταλική ομάδα να συνεχίζει το σταθερό πρόγραμμα δοκιμών. Ο team mate του στη Ferrari, Charles Leclerc, τερμάτισε 13ος και ένα δέκατο πίσω από τον Γερμανό. Ο Vettel ήταν η αιτία για την δεύτερη -από τις τρεις- κόκκινες σημαίες, έχοντας το πρωί μια έξοδο.

Κανένας από τους οδηγούς της Renault και της McLaren δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα των χρόνων, με τον Esteban Ocon να τελειώνει την ημέρα στην τελευταία θέση και τον Lando Norris στην 17η.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr