Παράταση έως τις 30 Απριλίου και στα ΚΤΕΟ, αναβάλλονται οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Με απόφαση του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι 30 Απριλίου θα παραμένουν σε ισχύ τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.) που έχουν εκδοθεί από Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ και λήγουν μέσα στο διάστημα από 17 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου.

Με την απόφασή του αυτή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιχειρεί να αποτρέψει τους ιδιοκτήτες οχημάτων από το να συνωστίζονται στα ΚΤΕΟ.

Αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου αναφέρει πως ενόψει των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, αποφασίζονται τα εξής:

Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020. Αυτό σημαίνει, ότι όποιο δελτίο λήγει, μπορεί να μην ανανεωθεί μέχρι τότε. Δεν θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο και δεν θα επιβληθεί πρόστιμο.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός και στα ΚΤΕΟ.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί τους πολίτες να μην βγουν από το σπίτι τους ειδικά για να πάνε στα ΚΤΕΟ και να μην συνωστιστούν με άλλους οδηγούς εκεί. Έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες σε ιδιωτικά και δημόσια ΚΤΕΟ για την αποφυγή συνωστισμού. Επιπλέον, δεν θα γίνουν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Μαρτίου.

Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Παράλληλα μέχρι την 30η Απριλίου, αναβάλλονται όλες οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για άδεια οδήγησης, μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, ειδικής άδειας ταξί και κάθε άλλου είδους εξέτασης που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Επίσης σταματούν να γίνονται θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα και παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία η ισχύς όλων των αδειών οδήγησης. Και από αυτό το μέτρο εξαιρούνται αναγκαστικά μόνον οδηγοί που κάνουν διεθνείς μεταφορές και πρέπει να αναθεωρήσουν τις άδειές τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα