Στην έκθεση του Παρισιού το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot 208 PSE

Σχετικά άρθρα

Κορωνοϊού επιτρέποντος, η Peugeot έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει στην φετινή έκθεση του Παρισιού την hot έκδοση του 208. Αυτό υποστηρίζει το L’Argus, το μεγαλύτερο γαλλικό αυτοκινητιστικό μέσο, με την έκθεση να έχει προγραμματίσει να ανοίγει τις πύλες της στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το 208 PSE, όπως αναμένεται να ονομαστεί, θα είναι το δεύτερο μοντέλο της Peugeot -μετά το 508 PSE– που θα φέρει τα αρχικά της Peugeot Sport Engineered, αλλά τo hothatch αναμένεται να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και όχι plug-in υβριδικό, όπως το sedan μοντέλο της μάρκας.

Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2021, με τον επικεφαλής της Peugeot Sport, Francois Wales, να δηλώνει ότι το 208 PSE θα είναι πιο αποδοτικό από το 208 GTi by Peugeot Sport, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας του 208 PSE θα είναι πιο δυνατός από τον 1.600άρη PureTech, που απέδιδε 208 ίππους.

Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε το 208 PSE να ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε χρόνο μικρότερο από το 208 GTi (6,5 δευτ.), χάρη στην άμεση ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα. Τέλος, το 208 PSE θα έχει μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας από εκείνες του e-208 (50 kWh), χαρίζοντας του ικανοποιητική αυτονομία σε εντατική χρήση.

Το Peugeot e-208 έχει αυτονομία 340 χιλιομέτρων και το βάρος των μπαταριών του αγγίζει τα 350 κιλά. Το συνολικό του απόβαρο είναι στα 1.455 κιλά, όταν το αντίστοιχο του 208 GTi ήταν μόλις 1.160 κιλά.

ΠηγήL'Argus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...