Πριν τρεις εβδομάδες η Peugeot -προετοιμαζόμενη για την έκθεση της Γενεύης- έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες μέτριας ανάλυσης του 508 Sport Engineered. Όπως γνωρίζεις η έκθεση ακυρώθηκε λόγω του Covid-19 και σήμερα η γαλλική εταιρία μας δίνει μερικές νέες φωτογραφίες του sedan της μοντέλου υψηλών επιδόσεων.

Αυτό αποτελεί την έκδοση παραγωγής του 508 Sport Engineered Concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 και μηχανικά το αυτοκίνητο φέρει ένα υβριδικό σύνολο, που συνδυάζει τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης απόδοσης 200 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν ανά άξονα. Η συνδυαστική του απόδοση θα ανέρχεται σε 360 άλογα και 500 Nm με το σύστημα να συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το όνομα του αυτοκινήτου δεν είναι ακόμη οριστικό και εξαιτίας της μπαταρίας -χωρητικότητας 11,8 kWh- θα είναι σε θέση να κινηθεί αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του για περίπου 50 χλμ. Λόγω του πρόσθετου βάρους από τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες, το 508 Sport διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση, ενώ έχει αποκτήσει σπορ περιβολή και ζάντες 20″.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,3 δευτ, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Αρχικά θα προσφέρεται ως σεντάν και αν οι πωλήσεις είναι ικανοποιητικές τότε θα προσφέρεται και σε SW έκδοση.