H Peugeot εξηγεί γιατί “πέθαναν” τα mainstream coupe

Σχετικά άρθρα

Αν έχει μεγαλώσει τις δεκαετίες των ’90s και ’00s σίγουρα θα θυμάσαι ότι η αγορά έβριθε επιλογών για τρίπορτα και coupe αμαξώματα και κυρίως σε προσιτές τιμές. Ερχόμενοι στο σήμερα, δεν θα βρεις ούτε μια τρίθυρη έκδοση ενός μοντέλου, ενώ τα coupe μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, και αυτά που υπάρχουν, η τιμή τους ξεκινά πάνω από τα €35.000.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ο CEO της Peugeot, Jean-Philippe Imparato σε πρόσφατη συνέντευξη έδωσε την δική του εξήγηση, υποστηρίζοντας πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν περιφρονούν τα δίθυρα αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αγαπώ αυτά τα αυτοκίνητα, όμως σήμερα υπάρχουν τρεις άλλοι τομείς που υπερισχύουν.

Πιο συγκεκριμένα, αυτοί οι τομείς είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας όπως το 5G και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Όπως καταλαβαίνεις αυτές οι κατηγορίες απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων που δαπανούν οι εταιρείες στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης τους, με τις πωλήσεις των coupe μοντέλων να μην μπορούν να δικαιολογήσουν το κόστος που απαιτείται για την ανάπτυξή τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr