Στις 26 Οκτωβρίου του 1989, όταν άνοιξαν οι πόρτες του εκθεσιακού κέντρου Makuhari Messe για την έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, κανείς δεν περίμενε να δει το πρωτότυπο που παρουσίασε ο οίκος Pininfarina. Βλέπεις, τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ, ούτε “τυχαίες” διαρροές στον τύπο.

Το πρωτότυπο Ferrari Mythos ξάφνιασε τους πάντες, καθώς η ιταλική εταιρία δεν μας έχει συνηθίσει να παράγει concpets, πόσο μάλλον να τα εκθέτει σε μεγάλες εκθέσεις. Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε αντλώντας έμπνευση από τα παλιά ονειρικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’60, αλλά με μια αδιαμφισβήτητα σύγχρονη αισθητική.

1

Η εμφάνισή του στην έκθεση του Τόκιο δεν ήταν τυχαία, καθώς η Ιαπωνία βρισκόταν στην κορυφή μιας οικονομικής φούσκας και η εμπιστοσύνη των αγοραστών ήταν στο αποκορύφωμά της. Ο Pininfarina ήθελε να δείξει στην Ιαπωνία, στον κόσμο και κυρίως στη Ferrari, τι μπορούσε να κάνει και ότι το σχεδιαστικό της τμήμα είχε ακόμα το mojo.

Η Ferrari Mythos βασιζόταν στην Testarossa, αλλά ο Pininfarina θεώρησε ότι θα μπορούσε να ωθήσει το ήδη εξωτικό σχέδιο αυτού του αυτοκινήτου ακόμα παραπέρα. Επιλέγοντας ένα σώμα σχήματος barchetta, το χαμηλό, σφηνοειδές σχήμα της Mythos, το βοήθησε η επίπεδη διαμόρφωση του κινητήρα της Testarossa.

2

Και αυτό, γιατί όπως ξέρεις το αυτοκίνητο φορά τον flat-12 4,9-λίτρων κινητήρα, απόδοσης 390 ίππων που συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το πρωτότυπο ζυγίζει 1.252 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 6,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα.

Το πρωτότυπο διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, ενώ δεν έχει οροφή και πλαϊνά παράθυρα. Το Mythos έχει μήκος 4.336 χλστ., πλάτος 2.100 χλστ., και ύψος 1.064 χλστ., όντας φαρδύτερο, πιο μικρό και πιο χαμηλό σε σχέση με την Testarossa, με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 2.550 χσλτ..

3

H πίσω αεροτομή μπορεί να ανυψωθεί κατά 30 εκατοστά και να περιστραφεί κατά 12 μοίρες, ενώ και στο μπροστά μέρος υπάρχουν κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα κάτω από τον προφυλακτήρα, που μπορούν να αλλάξουν θέση κατά 3 εκατοστά, με τις ζάντες αλουμινίου να έχουν κρυφά μπουλόνια.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι εντυπωσιάστηκε τόσο από το πρωτότυπο που ζήτησε από την Ferrari να του κατασκευάσει δύο, ένα βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και το άλλο σε μπλε, και όπως καταλαβαίνεις οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι εξαιρετικά σπάνιες.