Πριν ακριβώς ένα μήνα η Hyundai αποκάλυψε το Prophecy Concept, ένα πρωτότυπο που θα έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, και σήμερα μας δίνει μια νέα παρτίδα φωτογραφιών, καθώς και κάποια videos.

Σε αυτά, ο επικεφαλής σχεδιασμού του Hyundai Group, Luc Donckerwolke, μας περιγράφει τα στοιχεία της σχεδίασης του πρωτοτύπου, καθώς και τη φουτουριστική τεχνολογία που αυτό διαθέτει.

Το Prophecy Concept μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας, με το πρωτότυπο να διαθέτει τη εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Sensuous Sportiness που ενσωματώνει μια όμορφη σιλουέτα που χαρακτηρίζεται από χαλαρές, ρέουσες καμπύλες. Αυτές καταλήγουν σε ένα φαρδύ πίσω μέρος, που προσφέρει εξαιρετική αεροδυναμική.

Η γραμμή του πίσω μέρους που δημιουργείται από τα πίσω φαρδιά φτερά, συμπληρώνεται από την ενσωματωμένη αεροτομή και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Το όνομα “Prophecy” αντικατοπτρίζει τον σκοπό του concept, καθορίζοντας την κατεύθυνση των μελλοντικών σχεδίων της Hyundai, ενώ ταυτόχρονα καθιερώνεται ως design icon της ηλεκτρικής γκάμας της Hyundai.

Το ηλεκτρικό τετράπορτο πρωτότυπο διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, παρόμοια με αυτά του 45 concept και στο εσωτερικό δεν συναντάμε τιμόνι, αλλά ένα ζευγάρι φουτουριστικών μοχλών. Μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες, με μια τεράστια οθόνη να βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα.

Το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα, με την Hyundai να δηλώνει πως αποτελεί τον προπομπό ενός μελλοντικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου επιδόσεων που θα περάσει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.