Toyota MR2 Street Affair Concept [Ξεχασμένο πρωτότυπο]

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση του Έσσεν το 2001 η Toyota παρουσίασε το MR2 Street Affair Concept, ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο που βασιζόταν στη τρίτη γενιά του MR2.

Το πρωτότυπο αναπτύχθηκε από την Toyota Motorsport GmbH (TMG) και ξεχωρίζει από την ακραία του εμφάνιση που θυμίζει κάτι από μονοθέσιο της F1 της εποχής. Υπήρχε νέο παρμπρίζ, νέο bodykit, νέες πόρτες, δεν διέθετε οροφή, με τον χώρο του κινητήρα να ήταν εκτεθειμένος στα “αδιάκριτα” βλέμματα.

Στο εσωτερικό συναντάμε ένα U τιμόνι, μια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό που πρόβαλε στον οδηγό τι γίνεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μιας και αυτό δεν διέθετε πλαϊνούς καθρέπτες λόγω αεροδυναμικής.

Το σασί είχε βελτιωθεί και αυτό, η ανάρτηση ήταν νέα που μείωνε την απόσταση από το έδαφος κατά 3 εκατοστά, τα φρένα ήταν αγωνιστικού τύπου με δίσκους διαστάσεων 370 mm μπροστά και 295 mm πίσω, με το αυτοκίνητο να φορούσε ζάντες 19″, με τα πίσω ελαστικά να έχουν διάσταση 345/30.

Μιλώντας για τον κινητήρα. Πρόκειται για έναν 1.800άρη 16V τετρακύλινδρο κινητήρα που από τα 140 άλογα του μοντέλου παραγωγής, βελτιώθηκε στα 258, χάρη στη τοποθέτηση turbo και νέας εξάτμισης. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη, που στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Smart Concept #5

Στην έκθεση του Πεκίνου, η Smart παρουσίασε το Concept #5, ένα μεγάλο πρωτότυπο SUV που εστιάζει σε εκτός δρόμου χρήση, έχοντας μεταξύ άλλων εκτός...