Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η McLaren παρουσίασε την 765LT, την δυνατότερη έκδοση της 720S, με το Longtail μοντέλο να είναι δυνατότερο και πιο ελαφρύ, κάτι που θα το καθιστά ακόμα ταχύτερο, θέτοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των supercars.

1

Στο ακόλουθο video θα δεις τον Rob Melville, επικεφαλής σχεδιαστής της McLaren να μας εξηγεί τον σχεδιασμό της 765LT, η οποία διαθέτε ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο εμπρός splitter, τροποποιημένους προφυλακτήρες και αναβαθμισμένες πλαϊνές ποδιές, όλα κατασκευασμένα από carbon. Το μοντέλο διαθέτει επίσης μοναδικά πτερύγια στις πόρτες, μεγαλύτερο διαχύτη και ενεργή πίσω αεροτομή.

Η τελευταία είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του αυτοκινήτου και βοηθά στην ψύξη του κινητήρα με το να εξέρχεται ζεστός αέρας από τον κινητήρα. Ακόμα, λειτουργεί και ως αερόφρενο, ενώ υπάρχουν και ποικίλες ρυθμίσεις, οι οποίες είτε βελτιστοποιούν την κάθετη δύναμη, είτε μειώνουν την οπισθέλκουσα.

Εκτός από την αεροτομή, εντύπωση προκαλούν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, που βρίσκονται τοποθετημένες ψηλά. Το σύστημα της εξάτμισης είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και είναι 40% ελαφρύτερο από αυτό της 720S.

Μηχανικά, ο 4,0-λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας αποδίδει 765 άλογα στις 7.500 σ.α.λ. με τη ροπή να αγγίζει τα 800 Nm στις 5.500 σ.α.λ και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,2 δευτερόλεπτα, το 400άρι το κάνει σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για την McLaren 765LT μπορείς να διαβάσεις στο ακόλουθο άρθρο.