Η McLaren επιστρέφει στο WEC και το Le Mans με δύο 720S GT3 Evo

Σχετικά άρθρα

Η McLaren ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) της FIA του 2024, θέλοντας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στη κατηγορία LMGT3 με δύο 720S GT3 Evo. H βρετανική εταιρία θα συνεργαστεί με την ομάδα της United Autosports, που ανήκει στον CEO της McLaren Racing, Zak Brown.

Το πρωτάθλημα του WEC ξεκινά στις 2 Μαρτίου του 2024 στο Κατάρ, με τον πρώτο από τους οκτώ αγώνες, σε ένα πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται στο Μπαχρέιν στις 2 Νοεμβρίου. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τον εμβληματικό 24ωρο αγώνα στο Le Mans στις 15-16 Ιουνίου, στο οποίο τα αγωνιστικά της McLaren θα τρέξουν για πρώτη φορά από το 1998.

Το όνομα της McLaren θα επιστρέψει στο Le Mans 29 χρόνια μετά τη νίκη της στην πρώτη της εμφάνιση, ολοκληρώνοντας το Triple Crown των νικών στο Le Mans, το Indianapolis 500 και το Grand Prix του Μονακό.

Για να εορταστεί η επιστροφή της McLaren στους αγώνες αντοχής, οι συμμετοχές θα αποτίουν φόρο τιμής με αριθμούς των αγωνιστικών #59 -τον αριθμό αγώνα της νικήτριας F1 GTR- και #95, τη χρονιά της νίκης ορόσημο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα