Στο εδώλιο 19 άτομα για υπερκοστολογήσεις 43 εκατ. ευρώ στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού

Σχετικά άρθρα

19 άτομα, ανάμεσά τους μέλη παλαιότερων διοικήσεων και στελέχη της “Εγνατία Οδός ΑΕ”, στελέχη και εκπρόσωποι της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας, καθώς και μηχανικοί, παραπέμπονται σε δίκη και σύντομα θα βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατηγορούνται για υπερκοστολογήσεις ύψους 43 εκατ. ευρώ στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

Μεταξύ άλλων, το βούλευμα τούς καταλογίζει πράξεις που συνδέονται, κατά περίπτωση, με τα κακουργήματα της απιστίας και της απάτης, ενώ το χρονικό διάστημα τέλεσής τους αφορά την περίοδο 2009 – 2012.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος των φερόμενων υπερκοστολογήσεων έργων και υλικών, καθώς ήδη το πρώτο, με καταλογισθείσα ζημιά ύψους 32 εκατ ευρώ, έχει φτάσει στα ακροατήρια και μετά από αναβολή προσδιορίστηκε να δικαστεί τον επόμενο μήνα.

Το πρώτο σκέλος αφορά πέντε “δίδυμες” σήραγγες στον νομό Γρεβενών, ενώ το δεύτερο σήραγγες που βρίσκονται προς την πλευρά της Θεσσαλίας. Οι δικογραφίες περιλαμβάνουν πολλούς κοινούς κατηγορούμενους και πράξεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...