Η Porsche Taycan 4S έχει μεγαλύτερη αυτονομία από αυτήν που ανακοινώνει η EPA

Σχετικά άρθρα

H Porsche ανακοινώνει επίσημα πως η Taycan 4S έχει αυτονομία 407 χιλιομέτρων ανά φόρτιση στη βασική έκδοση με τα 79,2 kWh, ενώ με το πακέτο Performance Battery Plus που εφοδιάζεται με μπαταρία 93,4 kWh, η αυτονομία ανέρχεται στα 463 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Ωστόσο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α (EPA) στις δοκιμές που έκανε, ανακοίνωσε πως η Taycan 4S με το Performance Battery Plus έχει αυτονομία 203 μίλια (327 χιλιομέτρων). Με τα πρώτα test drives της Taycan 4S να έχουν ξεκινήσει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, οι δοκιμαστές διαπίστωσαν πως η αυτονομία της Taycan 4S είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώνει η EPA, ενώ παράλληλα είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή που ανακοινώνει η ίδια η Porsche.

Συγκεκριμένα ο Matt Farrah πήρε μια Taycan 4S με την μεγάλη μπαταρία και οδηγώντας την για 24 ώρες σε συνθήκες με κανονική κίνηση και με τον κλιματισμό ενεργοποιημένο, το αυτοκίνητο πέτυχε αυτονομία 444 χλμ, με την μπαταρία να είχε επιπλέον 29 χιλιόμετρα αυτονομίας, κάτι που σημαίνει πως η συνολική αυτονομία του μοντέλου ανέρχεται στα 473 χλμ.

Το αμερικάνικο Autoblog στη δική του δοκιμή με την Taycan 4S (ξανά με την μεγάλη μπαταρία), στην πρώτη του φόρτιση πέτυχε αυτονομία 300,5 μιλίων (484 χλμ), ενώ στην δεύτερη, η αυτονομία του μοντέλου ανήλθε στα 462 χλμ.

Η Porsche Taycan 4S αποδίδει 530 άλογα στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία και 571 με το πακέτο Performance Battery Plus. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, σύστημα τετρακίνησης και κιβώτιο ταχυτήτων με δύο σχέσεις.

Το μοντέλο, ανεξαρτήτου ιπποδύναμης, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Η μπαταρία των 79,2 kWh μπορεί να φορτίσει με φορτιστή έως 225 kW, ενώ η μπαταρία των 93,4 kWh με φορτιστή έως 270 kW. Και οι δύο μπορούν να φορτίσουν από το 5% έως το 80% μέσα σε 22,5 λεπτά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια Porsche Carrera GT τράκαρε πάνω σε δέντρο

Την περασμένη Κυριακή 28 Απριλίου ο οδηγός μιας ασημί Porsche Carrera GT έχασε τον έλεγχο το αυτοκινήτου, ενώ κινούνταν βόρεια του Rapley Ranch Road...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...