Μηχανικός της Toyota μετατρέπει ένα Celica σε πισωκίνητο, και του βάζει V8 κινητήρα από Lexus

Σχετικά άρθρα

Οι αμερικάνοι αρέσκονται στις “μεταμοσχεύσεις” κινητήρων και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους V8 κινητήρες της GM. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το Toyota Celica φοράει έναν V8 που προέρχεται από την Lexus. Ο λόγος για τον 4,3-λίτρων (3UZ-FE) V8 κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το καπό των LS, GS και άλλων μοντέλων της ιαπωνικής premium εταιρίας.

Εκτός αυτού, το αυτοκίνητο φοράει τα άκρα (αναρτήσεις και φρένα) από την Supra Twin-Turbo, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός ελικοειδούς διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.360 κιλά, με την κατανομή βαρών να είναι η ιδανική, όντας 45/55 στον εμπρός/πίσω άξονα. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πλήρως λειτουργικό, όπως επίσης οι αερόσακοι και το air condition.

Το αυτοκίνητο πατάει σε 18άρες ζάντες από κάποιο Lexus F-Sport μοντέλο, με το project να είναι προϊόν ενός μηχανικού της Toyota. Ο κινητήρα αποδίδει 320 άλογα, και η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται ότι είναι 210 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται προς πώληση στην πόλη McKinney, στην πολιτεία του Τέξας των Η.Π.Α., με την τιμή του να ορίζεται στα 29.000 δολάρια για το αυτόματο κιβώτιο και 33.000 δολάρια για το χειροκίνητο κιβώτιο.

ΠηγήFacebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...