Η Ford αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά το εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στο Dearborn του Michigan, καθώς εντοπίστηκαν τρεις υπάλληλοι να νοσούν από τον νέο κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο που επαναλειτούργησε από την περασμένη Δευτέρα 18 του μηνός, βρέθηκαν δύο υπάλληλοι θετικοί την Τρίτη και ένας την Τετάρτη. Η εταιρία είπε πως ενημέρωσε όσους υπαλλήλους ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους που νοσούν και τους ζήτησε να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Όλος ο εξοπλισμός, οι κοινόχρηστοι χώροι και οι διάδρομοι απ’ όπου πέρασαν οι ασθενείς απολυμάνθηκαν, ενώ το εργοστάσιο καθαρίστηκε εξονυχιστικά, διαβεβαίωσε η Ford.

Αν λάβουμε υπόψη μας την περίοδο επώασης του ιού, οι εργαζόμενοι αυτοί δεν προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στον χώρο εργασίας,

υποστήριξε εκπρόσωπος της Ford.

Το εργοστάσιο, όπου κατασκευάζονται τα Ford Explorer και, Lincoln Aviator επαναλειτούργησε το βράδυ της Τετάρτης, με την Ford να διαβεβαιώνει πως όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας τηρούνται κατά γράμμα.

Παράλληλα η Ford έκλεισε προσωρινά το εργοστάσιο συναρμολόγησης της στο Σικάγο, όπου κατασκευάζει το F-150, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει ξανά από σήμερα.