Η EE ίσως βάλει φρένο στη συγχώνευση της FCA και της PSA

Σχετικά άρθρα

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συγχώνευση της FCA και της PSA, λόγω του μεριδίου αγοράς που θα κατέχουν οι δύο εταιρίες στη κατηγορία των μικρών βαν, αν συγχωνευθούν.

Η FCA και η PSA που επιδιώκουν να συγχωνευθούν και να δημιουργήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ενημερώθηκαν για τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα.

Εάν οι δύο εταιρείες δεν καταφέρουν να “διαλύσουν” αυτές τις ανησυχίες και αρνηθούν να προσφέρουν παραχωρήσεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, η συμφωνία θα αντιμετωπίσει μια τετράμηνη έρευνα μόλις τελειώσει η προκαταρκτική επανεξέταση, που ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου.

Η Fiat Chrysler και η PSA παράγουν ήδη τα περισσότερα από τα βαν τους μέσω της κοινοπραξίας Sevel, η οποία εδρεύει στην Atessa της Ιταλίας. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης βαν στην Ευρώπη, που κατασκευάζει 1.200 βαν την ημέρα.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...