Ο Alesi πούλησε την Ferrari F40 για να χρηματοδοτήσει την καριέρα του γιου του στη Formula 2

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Jean Alesi σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως πούλησε την Ferrari F40 του που είχε πάρει ως δώρο την δεκαετία του 1990, όταν οδηγούσε για λογαριασμό της Ferrari (1991-1995), προκειμένου να χρηματοδοτήσει την καριέρα του γιου του στη Formula 2.

Ο Giuliano Alesi είναι μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari και αφού συμμετείχε τρεις σεζόν στο GP3, όπου πήρε τέσσερις νίκες, έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 2 πέρυσι. Τερμάτισε στην 15η θέση του πρωταθλήματος, ενώ το καλύτερο αποτέλεσμα του μέσα στη σεζόν ήταν μια 5η θέση.

Ο Alesi είπε πως πούλησε την F40 για περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που απαιτούνται στη Formula 2 μπορεί να φτάνει έως και τα 1,8 εκατ. ευρώ, με τον πατέρα Alesi να ζητά να τεθεί budget cap και στη Formula 2.

O Alesi είπε πως στηρίζει τον γιο του επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς σήμερα χορηγία για τη Formula 2. Όπως είπε΄:

Στην οικογένεια μας κάνουμε πράγματα με πάθος και θέσαμε την ερώτηση. Να έχουμε την Ferrari F40 στο γκαράζ ή να βλέπουμε τον γιο μας να αγωνίζεται; Προτιμήσαμε να αγωνίζεται. Εξάλλου είμαι πολύ μεγάλος πια για να οδηγώ την F40 [γέλια].

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 2 θα διεξαχθεί παράλληλα με αυτό της Formula 1, με τους αγώνες της F2 να γίνονται πριν τους αγώνες της Formula 1.

Πηγή Sky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Volkswagen California

Το νέο California παρουσίασε η Volkswagen, με το μοντέλο να βασίζεται στο Multivan T7 και να έχει μήκος 5,17 μέτρα, 27 εκατοστά μακρύτερο από...

Νέα, εισαγωγική έκδοση για το Audi A3 facelift με 116 άλογα

Πριν δύο μήνες η Audi παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του A3 και μηχανικά το μοντέλο αρχικά ήταν διαθέσιμο με τον ήπιο υβριδικό 1.5 TFSI...

Τα αξεσουάρ της Mugen για το Honda Civic Type R

Η Mugen, το βελτιωτικό παρακλάδι της Honda, κάνει διαθέσιμα τα αξεσουάρ που έχει ετοιμάσει για το Civic Type R, το οποίο γίνεται πιο αεροδυναμικό...