Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Jean Alesi σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως πούλησε την Ferrari F40 του που είχε πάρει ως δώρο την δεκαετία του 1990, όταν οδηγούσε για λογαριασμό της Ferrari (1991-1995), προκειμένου να χρηματοδοτήσει την καριέρα του γιου του στη Formula 2.

Ο Giuliano Alesi είναι μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari και αφού συμμετείχε τρεις σεζόν στο GP3, όπου πήρε τέσσερις νίκες, έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 2 πέρυσι. Τερμάτισε στην 15η θέση του πρωταθλήματος, ενώ το καλύτερο αποτέλεσμα του μέσα στη σεζόν ήταν μια 5η θέση.

Ο Alesi είπε πως πούλησε την F40 για περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που απαιτούνται στη Formula 2 μπορεί να φτάνει έως και τα 1,8 εκατ. ευρώ, με τον πατέρα Alesi να ζητά να τεθεί budget cap και στη Formula 2.

O Alesi είπε πως στηρίζει τον γιο του επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς σήμερα χορηγία για τη Formula 2. Όπως είπε΄:

Στην οικογένεια μας κάνουμε πράγματα με πάθος και θέσαμε την ερώτηση. Να έχουμε την Ferrari F40 στο γκαράζ ή να βλέπουμε τον γιο μας να αγωνίζεται; Προτιμήσαμε να αγωνίζεται. Εξάλλου είμαι πολύ μεγάλος πια για να οδηγώ την F40 [γέλια].

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 2 θα διεξαχθεί παράλληλα με αυτό της Formula 1, με τους αγώνες της F2 να γίνονται πριν τους αγώνες της Formula 1.