Μπορεί ο Elon Musk να το ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά βρέθηκαν κάποιοι που έδωσαν το ποσό των 69.420 δολαρίων προκειμένου να αγοράσουν ένα κόκκινο σατέν S3XY σορτς της Tesla.

Ο Musk θέλησε με τον τρόπο αυτό να τρολάρει τους shorts sellers (βραχυπρόθεσμους επενδυτές) που στοιχημάτιζαν ενάντια στη μετοχή της Tesla και στη πτώση της αξίας της, αλλά η μετοχή της Tesla έχει αυξηθεί φέτος κατά 190% και τώρα διαπραγματεύεται στα 1.281,72 δολάρια, με την χρηματιστηριακή αξία της Tesla να ξεπερνά πλέον τα 236,92 δισ. δολάρια.

Η τιμή του σορτς δεν είναι τυχαία, αφού το 420 παραπέμπει στο επίμαχο tweet του Elon Musk πίσω το 2018, όταν και είχε γράψει πως θα βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, στη τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση προκειμένου η εταιρία να γίνει ιδιωτική. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να μηνύει την Tesla και τελικά οι δύο πλευρές τα βρήκαν εξωδικαστικά, με τον Musk να πληρώσει 40 εκατ. δολάρια πρόστιμο. ενώ παράλληλα ο Musk παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της Tesla, παραμένοντας CEO της.

Ο Musk διαφήμισε τα περιορισμένης παραγωγής σορτσάκια μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter και αυτά έγιναν ανάρπαστα μέσα σε ελάχιστες ώρες.