Leclerc: Δική μου ευθύνη το ατύχημα με τον Vettel

Σχετικά άρθρα

Η εκκίνηση του GP της Στυρίας ήταν καταστροφική για την Ferrari, αφού και τα δύο μονοθέσια της εγκατέλειψαν, μετά την επαφή που είχε ο Charles Leclerc με τον Sebastian Vettel, στη τρίτη στροφή της πίστας, κατά τον πρώτο γύρο του αγώνα.

Ο Leclerc στη προσπάθεια του να προσπεράσει τον Vettel, έπεσε πάνω του, καταστρέφοντας την πίσω αεροτομή της Ferrari του Γερμανού, προκαλώντας παράλληλα ζημιές και στο πάτωμα του δικού του μονοθεσίου. Κάπως έτσι η Ferrari είδε τα δυο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν.

Ο Leclerc σε δηλώσεις του πήρε την ευθύνη για το ατύχημα, λέγοντας πως ήδη έχει ζητήσει συγνώμη από τον Vettel, συμπληρώνοντας πως η κίνηση του να προσπεράσει εκεί τον Vettel ήταν υπερβολικά αισιόδοξη.

Όπως δήλωσε ο Leclerc:

Προφανώς οι δικαιολογίες δεν είναι αρκετές σε τέτοιες στιγμές. Απλώς απογοητεύομαι από τον εαυτό μου. Έχω κάνει πολύ κακή δουλειά σήμερα, άφησα την ομάδα χωρίς μονοθέσια. Το λάθος ήταν όλο δικό μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ελπίζω να μάθω από αυτό και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στους επόμενους αγώνες.

Ο Vettel από τη μεριά του δήλωσε πως ήταν έκπληκτος όταν είδε τον Leclerc να προσπαθεί να τον προσπεράσει, δεδομένης της στενής φύσης της στροφής και το γεγονός ότι και άλλα μονοθέσια μάχονταν εκείνη την στιγμή μαζί του.

Πάλευα με άλλα δύο μονοθέσια, ήμασταν ήδη τρία αυτοκίνητα στη στροφή 3 και ήμουν πολύ έκπληκτος όταν μπήκα στο εσωτερικό της στροφής και είδα τον Charles, επειδή δεν περίμενα να δοκιμάσει κάτι. Δεν νομίζω ότι υπήρχε χώρος. Προφανώς είναι πολύ κρίμα, κάτι που πρέπει να αποφύγουμε, αλλά δεν ήταν κάτι που θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά.

Είναι κρίμα αυτό που συνέβη. Ήταν πλεονέκτημα ο δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα. Το μονοθέσιο το ένοιωθα καλύτερα την Παρασκευή με την προσθήκη των νέων αεροδυναμικών στοιχείων. Θέλαμε να δούμε πως συμπεριφέρεται το νέο αεροδυναμικό πακέτο στον αγώνα. Δυστυχώς όμως δεν θα πάρουμε τις απαντήσεις που θέλαμε.

Ο Mattia Binotto μετά το τέλος του αγώνα είπε:

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πούμε στους οδηγούς. Είναι επίπονο να ολοκληρώνεις με τέτοιο τρόπο έναν αγώνα. Ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί σε ένα πολύ κακό και δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς.

Νομίζω ότι δεν είναι καιρός να αναζητήσουμε ευθύνες ή να κατηγορήσουμε κάποιον οδηγό, ήρθε η ώρα να εργαστούμε ενωμένοι. Πίσω στο εργοστάσιο έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr