Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή δημοπρασία Once in a millennium του οίκου RM Sotheby’s, όπου βγήκαν στο σφυρί πολλά αντικείμενα της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στη Formula 1.

Ένα από αυτά ήταν το μονοθέσιο επίδειξης της ιταλικής ομάδας, ακριβές αντίγραφο σε αναλογία 1:1 του μονοθέσιου που έτρεξε η Ferrari στο Mugello. Επιπλέον, αυτό το μονοθέσιο χρησιμοποιήθηκε από τη Ferrari ως το κεντρικό έκθεμα στην πίστα και αποκαλύφθηκε στη VIP ρεσεψιόν στη Φλωρεντία, πριν από την διεξαγωγή του GP.

Όπως θυμάσαι, στο φετινό GP της Τοσκάνης, στη πίστα του Mugello, τα μονοθέσια της Ferrari διέθεταν ένα ειδικό, εορταστικό livery, καθώς η ιταλική ομάδα συμπλήρωσε τον 1.000στό της αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Πιο συγκεκριμένα, η SF1000 των Sebastian Vettel και Charles Leclerc είχε μια πιο σκούρα κόκκινη απόχρωση, πολύ κοντά στο μπορντό, αντλώντας έμπνευση από το χρώμα των τριών 125, με τις οποίες η Ferrari συμμετείχε στο GP του Μονακό το 1950.

Το μονοθέσιο επίδειξης της SF1000 φέρει το μοναδικό livery, και σε αντίθεση με πολλά μονοθέσια επίδειξης της Formula 1, το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε από την Ferrari στο Maranello, και δεν κατασκευάστηκε από κάποια τρίτη εταιρία.

Το υψηλότερο bid έφτασε το 1.060.000 ευρώ, όταν η εκτιμώμενη τιμή πώλησης του είχε γίνει γνωστό ότι θα κυμανθεί μεταξύ €150.000 και €200.000. To μονοθέσιο δεν διαθέτει κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα ή ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ δεν έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές για να τρέξει, αλλά μόνο ως στατικό έκθεμα.

Για τα υπόλοιπα αντικείμενα που πουλήθηκαν και τις τιμές τους, μπορείς να βρεις στο link της πηγής.