Η Cadillac ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα, το Lyriq και το Celestiq. Το πρώτο θα είναι ένα μεσαίο SUV και θα κάνει το ντεμπούτο του σε πρωτότυπη μορφή στις 6 Αυγούστου, όντας το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Το Celestiq θα είναι ένα μεγάλο και πολυτελές sedan με τιμή περίπου 200.000 δολάρια. Φαίνεται, όμως, ότι η αμερικάνικη εταιρία πιθανώς ετοιμάζει και δύο ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, η Cadillac κατοχύρωσε στις 21 Ιουλίου τα ονόματα Symboliq και Optiq, μέσω του γραφείου ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ. Την επόμενη ημέρα, η αμερικάνικη εταιρία έκανε το ίδιο και στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

1Διάβασε ακόμα

Η Cadillac επαναφέρει τα πραγματικά ονόματα στα μοντέλα της. Μόνο ηλεκτρικά από το 2030 και μετά

Το Symboliq ενδέχεται να είναι το τρίτο από τα πέντε ηλεκτρικά μοντέλα που έχει υποσχεθεί η μάρκα να βγάλει στην αγορά τα επόμενα χρόνια, καθώς η εταιρεία θέλει να “ηλεκτρίσει” γρήγορα τη γκάμα της. Ακόμα δεν είναι σαφές τι είδους όχημα θα χρησιμοποιήσει το όνομα Symboliq, με την καλύτερη εκτίμηση να είναι ένα μικρό crossover, στο μέγεθος του XT4.