Σύμφωνα με την IHS Markit, κολοσσός αναλυτών και συμβούλων επιχειρήσεων, ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και πλέον αυτός ανέρχεται στα 11,9 έτη όταν το 2009 ο μέσος όρος ήταν στα 9,3 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους των ΗΠΑ είναι κατασκευασμένα το 2008 ή το 2009, με τους υπεύθυνους της έρευνας να αναφέρουν πως ο κόσμος κρατά για περισσότερα χρόνια τα αυτοκίνητά του, επειδή έχει αυξηθεί η ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και επειδή έχουν πάρει δάνεια με μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, ακόμη και 6-7 χρόνια. Επίσης ρόλο φέτος έπαιξε και η πανδημία του κορωνοϊού.

1

Το 2019, τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους των ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 6,1% του συνόλου, όταν το 2016 το ποσοστό αυτό ήταν 6,7%. Φέτος αναμένεται το ποσοστό να μειωθεί ακόμη περισσότερο και να υποχωρήσει κάτω από το 5%.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, πλέον κυκλοφορούν περισσότερα από 280 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, 2 εκατ. περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Με μια παρεκβολή στον χρόνο των έως τώρα δεδομένων, η IHS Markit θεωρεί πως θα αυξηθούν τα αυτοκίνητα με ηλικία μεταξύ 6 έως 11 ετών, με τον όγκο των παλαιότερων οχημάτων να αναμένεται πως θα μειωθεί. Επίσης σήμερα το 1 στα 4 αυτοκίνητα που κυκλοφορεί στους δρόμους των ΗΠΑ είναι τουλάχιστον 16 ετών.