H μέση ηλικία των αυτοκινήτων στην Αμερική είναι 11,8 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την IHS Markit, κολοσσός αναλυτών και συμβούλων επιχειρήσεων, ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και πλέον αυτός ανέρχεται στα 11,8 έτη όταν το 2009 ο μέσος όρος ήταν στα 9,3 χρόνια.

Με τα στοιχεία να δείχνουν πως ο μέρος όρος θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, στις αρχές του 2020, αναμένεται το νούμερο να ξεπεράσει τα 12 έτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους των ΗΠΑ είναι κατασκευασμένα το 2007 ή το 2008, με τους υπεύθυνους της έρευνας να αναφέρουν πως ο κόσμος κρατά για περισσότερα χρόνια τα αυτοκίνητά του, επειδή έχει αυξηθεί η ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και επειδή έχουν πάρει δάνεια με μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, ακόμη και 6-7 χρόνια.

Οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν τα παλαιότερα αυτοκίνητα με μέσο όρο τα 12,4 χρόνια, ενώ οι βορειοανατολικές πολιτείες έχουν μέσο όρο τα 10,9 χρόνια. Η Μοντάνα έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο με 16,6 χρόνια, ενώ τον μικρότερο το έχει το Βέρμοντ με 9,9 χρόνια.

Η IHS Markit συλλέγει δεδομένα για την ηλικία των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από το 2002, όποτε και η μέση ηλικία τους ήταν 9,6 έτη. Δηλαδή σε διάστημα 16 ετών υπήρξε αύξηση της μέση ηλικίας κατά 2,2 έτη. Η μέση ηλικία των επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 2,2% , ενώ η μέση ηλικία των pickups αυξήθηκε μόλις κατά 0,1%.

Διάβασε επίσης

Στα 13,5 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας ενός αυτοκινήτου στην Ελλάδα

Άλλο ένα ρεκόρ για εφέτος είναι τα περισσότερα αυτοκίνητα, μιας και πλέον αγγίζουν τα 278 εκατομμύρια, 5,9 εκατ. περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Με μια παρεκβολή στον χρόνο των έως τώρα δεδομένων, η IHS Markit θεωρεί πως θα αυξηθούν τα αυτοκίνητα σε κάθε ηλικιακή ομάδα (αυτοκινήτων) τα επόμενα 5 χρόνια σημειώνοντας συνεχώς ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα έως 6 ετών θα αυξηθούν κατά 16%, αυτά που είναι από 6 έως 11 ετών θα αυξηθούν κατά 11% ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα έχουν τα αυτοκίνητα άνω των 16 ετών. Αυτά, το 2021 εκτιμάται πως είναι 81 εκατομμύρια στους αμερικανικούς δρόμους, μια αύξηση 30% σε σχέση με τώρα και από αυτά το ένα τέταρτο, δηλαδή τα 20 εκατομμύρια θα πρόκειται για αυτοκίνητα μεγαλύτερα της 25ετίας.

Τέλος η έκθεση της IHS Markit εκτιμά πως αυτό θα αυξήσει τον κύκλο εργασιών επιχειρήσεων που έχουν σχέση με επισκευές και συντήρηση, δηλαδή συνεργεία, εμπόρους και κατασκευαστές ανταλλακτικών.

Να σημειωθεί πως ο μέσος όρος ηλικίας ενός αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι 13,5 χρόνια. Το δικό σου αυτοκίνητο πόσο χρονών είναι;

ΠηγήIHS Market

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...