Λίγο μετά τη μια χθες το βράδυ κατέρρευσε ένα τμήμα της γέφυρας του ποταμού Αγγίτη, παραποτάμου του Στρυμώνα, στην περιοχή του Μαυρόλοφου του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών.

Από τη κατάρρευση δεν υπήρξαν τραυματίες, με την γέφυρα να εξυπηρετούσε κυρίως αγρότες της περιοχής, καθώς δεν ένωνε αστικές περιοχές. Κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 χωρίς όμως να γίνουν κάποιες εκτεταμένες εργασίες συντήρησής της.

Ο δήμαρχος της Νέας Ζίχνης σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες τόσο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση του έργου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αιτία της πτώσης του τμήματος της γέφυρας ήταν οι πλημμύρες του ποταμού Αγγίτη την άνοιξη, οι οποίες δημιούργησαν το πρόβλημα σε ένα βάθρο της γέφυρας, το οποία είχε πάθει μία καθίζηση και τράβηξε ένα διάζωμά της.

Μέχρι την αποκατάστασή της οι αγρότες θα εξυπηρετούνται από μία νέα γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε πρόσφατα και βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την παλιά. Σημειώνεται, ότι λόγω επικινδυνότητας ο δήμος Νέας Ζίχνης απαγόρευσε την κυκλοφορία άλλης μίας μικρής γέφυρας στην περιοχή πρόσφατα.