Με διαφορετική χάραξη ο δεύτερος αγώνας στο GP του Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές της εβδομάδας, η Formula 1 ανακοίνωσε τις τελευταίες προσθήκες στο φετινό καλεντάρι της, και -όπως είδες- στο Bahrain θα διεξαχθούν δύο αγώνες, στην πίστα του Sakhir. Ο πρώτος θα γίνει στις 27-29 Νοεμβρίου και ο δεύτερος στις 4-6 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, η Formula 1 έκανε γνωστό ότι ο δεύτερος αγώνας, ο οποίος φέρει το όνομα Grand Prix του Sakhir, θα γίνει στην μικρότερη από τις δύο χαράξεις της πίστας του Sakhir. Αυτή αποτελείται από 11 στροφές και έχει μήκος 3.543 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι για να καλυφθεί η απαιτούμενη απόσταση των 305 αγωνιστικών χλμ., οι οδηγοί θα πρέπει να ολοκληρώσουν 87 γύρους, τους περισσότερους από κάθε άλλη πίστα.

Εκτός αυτού, οι υπολογισμοί δείχνουν ότι στις κατατακτήριες, ο ταχύτερος γύρος θα είναι περίπου κάτω από τα 55 δευτ., ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα ο γύρος θα είναι κοντά στο ένα λεπτό.

Η μόνη φορά στην ιστορία της F1 που η pole position ήταν κάτω από ένα λεπτό ήταν το 1974, όταν ο Niki Lauda σταμάτησε -με τη Ferrari του- τα χρονόμετρα στην πίστα Dijon-Prenois στο 58,79 δευτ. Από την άλλη, ο ταχύτερος χρόνος γύρου που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν η pole position του Valtteri Bottas στον φετινό αγώνα της Αυστρίας με χρόνο 1:02.939.

Ο πρώτος αγώνας στην πίστα του Sakhir θα φέρει το όνομα Grand Prix του Bahrain, και θα διεξαχθεί στην συνηθισμένη χάραξη της πίστας, η οποία αποτελείται από 15 στροφές και έχει μήκος 5.412 μέτρα, ενώ η περσινή pole position ήταν στο 1:27.866.

Τα χαρακτηριστικά της μικρής χάραξης είναι πιθανό να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της δράσης, τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα. Όταν υπάρχουν μικροί σε διάρκεια γύροι και με λίγες στροφές, ο ανταγωνισμός στις κατατακτήριες είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση και έτσι λογικά θα δούμε φρενήρη ρυθμό και έντονη δράση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr