Πρόστιμο στη Mercedes, καμία ποινή ο Russell

Σχετικά άρθρα

Μπορεί ο George Russell να μην έφυγε από το Grand Prix του Sakhir με την πρώτη νίκη στην καριέρα του στην Formula 1, αλλά τουλάχιστον θα έχει να θυμάται τον σημερινό αγώνα ως αυτόν που πήρε τους πρώτους βαθμούς στην καριέρα του στη F1. Αυτό έγινε, καθώς οι αγωνοδίκες του GP επέλεξαν να επιβάλλουν πρόστιμο στη Mercedes €20.000, και όχι αποκλεισμό, για την τοποθέτηση λάθος ελαστικών στο μονοθέσιο του Βρετανού κατά τη διάρκεια του pit stop.

Κατά την διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας -που βγήκε στον 63ο γύρο, από τους 87, εξαιτίας της εξόδου του Jack Aitken- οι μηχανικοί της Mercedes τοποθέτησαν στον Russell τα εμπρός ελαστικά που προορίζονταν για τον Bottas, αναγκάζοντας τον Βρετανό να κάνει ένα ακόμα pit stop για να διορθώσει το σφάλμα τους.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, εξήγησε πώς υπήρχε ένα σφάλμα στην ενδοεπικοινωνία της ομάδας, και αυτό προκάλεσε τη σύγχυση στο pit box των παγκόσμιων πρωταθλητών της F1, και πυροδότησε μια αλυσίδα γεγονότων που -ίσως- κόστισε τη νίκη στον Russell.

Ο Toto Wolff εξηγεί τι έγινε λάθος

Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes ανέφερε ότι το πλήρωμα του Russell δεν άκουσε την εντολή από το pit box της Mercedes για να ετοιμαστεί για τον Russell, καθώς ταυτόχρονα έπαιζε ένα μήνυμα της ενδοεπικοινωνίας του Russell.

Στην ανακοίνωση τους, οι αγωνοδίκες αναφέρουν ότι υπήρχε σαφής παραβίαση των κανονισμών και συνήθως συνεπάγεται ποινή έως αποκλεισμός. Ωστόσο, αντί να τιμωρήσει τον οδηγό, η FIA επέλεξε να επιβάλει πρόστιμο στην ομάδα, επειδή σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν ελαφρυντικά, επιπρόσθετα του προαναφερθέντος ραδιοφωνικού ζητήματος.

Επιπλέον, οι αγωνοδίκες είπαν ότι η ομάδα διόρθωσε το πρόβλημα μέσα σε έναν γύρο, καθώς κάλεσε τον Russell να κάνει ένα ακόμα pit stop, ρίχνοντας τον έτσι περαιτέρω την κατάταξη. Εκτός αυτού, ο Bottas μπήκε στα pits για να αλλάξει ελαστικά, για να διαπιστώσει ότι τα μπροστινά ελαστικά του είχαν τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Russell, οπότε βγήκε και πάλι έξω -μετά από σημαντική καθυστέρηση- με τα ελαστικά που φορούσε πριν το pit stop. Αυτό επηρέασε επίσης την τελική κατάταξη του Bottas.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα