Από τις αρχές του 2019 η Tesla έχει προσθέσει έξυπνα αντικλεπτικά χαρακτηριστικά στο Model 3, τα οποία απέκτησε και το Model Υ. Ένα εξ’αυτών είναι το Sentry mode (λέγε με και TeslaCam), όπου όταν παρκάρεις το όχημα σου, αυτό παρακολουθεί το περιβάλλον του οχήματος και όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν μια πιθανή απειλή, τότε οι κάμερες του αυτοκινήτου ξεκινούν την καταγραφή video, ενώ ενεργοποιείται και ο συναγερμός του αυτοκινήτου.

Το περιστατικό από το παραπάνω video προστίθεται στα πολλά που έχουμε δει στο παρελθόν, όπου κάποιος προσπαθεί να προκαλέσει ζημιά σε μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας. Όπως θα δεις, μια γυναίκα σταματάει ακριβώς έξω από ένα λευκό -ολοκαίνουριο- Model Υ, έχοντας ένα μαχαίρι στο χέρι της. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, βγαίνει από το αυτοκίνητο της και χαράσσει την μια πόρτα του ηλεκτρικού SUV, το οποίο ήταν τόσο “φρέσκο” που ο ιδιοκτήτης δεν είχε προλάβει να παραλάβει ακόμα τις μόνιμες πινακίδες κυκλοφορίας του.

Τα ηθικά διδάγματα και από αυτό το video είναι τρία: ο κόσμος τρέφει ανεξήγητο μίσος και εμπάθεια στα μοντέλα της Tesla, δεν γνωρίζει τα συστήματα ασφαλείας της Tesla και έχει εν γένει παραβατική συμπεριφορά. Συγχώρεσε με, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο ανώριμος και άμυαλος κόσμος εκεί έξω.