Ανήσυχες οι αυτοκινητοβιομηχανίες για άτακτο Brexit. Υπολογίζουν πως θα κοστίσει 110,5 δισ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Οι ευρωπαϊκές και οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κάλεσαν σήμερα τις δύο πλευρές (ΕΕ και Βρετανία) να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό σε μία νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, προειδοποιώντας ότι ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να κοστίσει στον κλάδο 110,5 δισ. ευρώ (57,7 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά εργοστάσια και 52,8 δισ. ευρώ στα εργοστάσια της Αγγλίας) από την απώλεια εμπορικών πράξεων μέσα σε βάθος πενταετίας. 

Καθώς απομένουν λιγότεροι από τέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, που τελειώνει το Δεκέμβριο, οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας και της ΕΕ για μία εμπορική συμφωνία από το 2021 και μετά έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, μετά την παρουσίαση από τη Βρετανία ενός σχεδίου για το σπάσιμο της συμφωνίας αποχώρησης, την οποία και υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Ιανουάριο.

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα οδηγήσει στην επιβολή δασμών. Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των οχημάτων, ενώ θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης, προκαλώντας μείωση της παραγωγής κατά 3 εκατομμύρια οχήματα μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση 23 ενώσεων του κλάδου.

Διάβασε επίσης

Ηνωμένο Βασίλειο: 10% φόρος εισαγωγής αυτοκινήτων στην μετά Brexit εποχή

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...