Ήδη από το 2018 υπάρχουν αναφορές ιδιοκτητών Tesla Model 3 για τον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου που φεύγει όταν αυτό κινείται σε δρόμο κατά την διάρκεια βροχής Ο λόγος του συγκεκριμένου προβλήματος είναι η συσσώρευση νερού μέσα στον προφυλακτήρα, με το βάρος του νερού να ξεκουμπώνει τον προφυλακτήρα από τα πλαστικά όπου στηρίζεται.

Σε έγγραφο της Tesla που διέρρευσε, η εταιρία παραδέχεται πως γνώριζε για το συγκεκριμένο πρόβλημα, για το οποίο οι ιδιοκτήτες των Model 3 πλήρωσαν από την τσέπη τους αρκετές χιλιάδες δολάρια για την αντικατάσταση των προφυλακτήρων που έφυγαν αλλά και να επιδιορθώσουν τις υπόλοιπες ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του προβλήματος.

Η Tesla στο έγγραφο της αναφέρει πως τα Model 3 παραγωγής πριν από τις 21 Μαρίου του 2019 είναι αντιμέτωπα με το παραπάνω πρόβλημα, αφού από τότε και μετά η εταιρία επανασχεδίασε την κάτω επένδυση του πίσω προφυλακτήρα, ο οποίος πλέον αποστραγγίζει το νερό που συσσωρεύεται μέσα του λόγω βροχής.

Πλέον η Tesla αναφέρει πως θα καλύπτει στην εγγύηση το συγκεκριμένο πρόβλημα, κάνοντας δωρεάν τις εργασίες επισκευής.

Στις σχετικές ειδήσεις 8 αυτοκίνητα της Tesla κάηκαν ολοσχερώς στη Σουηδία με τους πυροσβέστες να αναφέρουν πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό.