Επίσημο: Ferrari SF90 Spider

Σχετικά άρθρα

Πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο η Ferrari παρουσίασε το δυνατότερο μοντέλο μαζικής παραγωγής της, με την SF90 Stradale να γίνεται παράλληλα και το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο. Σήμερα, η ιταλική εταιρία μας αποκαλύπτει την Spider έκδοση του μοντέλου, η οποία -σύμφωνα με τη Ferrari- είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους απαιτούν την κορυφαία τεχνολογία της Ferrari, αλλά εξακολουθούν να θέλουν τη συγκίνηση της ανοιχτής οδήγησης.

Η SF90 Stradale Spider διαθέτει μια αναδιπλούμενη σκληρή οροφή, στο ίδιο πνεύμα με τη F8 Spider και τη 812 GTS. Αυτή ανοιγοκλείνει σε 14 δευτ., μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί και όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Η Ferrari δεν ανακοινώνει πόσο αυξάνει το βάρος του αυτοκινήτου ο μηχανισμός της οροφής, αλλά αναφέρει ότι αυτός είναι από αλουμίνιο και είναι περίπου 40 κιλά ελαφρύτερος από έναν συμβατικό, ενώ ο όγκος του μαζί με την οροφή είναι 100 λίτρα, όταν ένα παραδοσιακό σύστημα απαιτεί 150 με 200 λίτρα. Ωστόσο, η Ferrari ανακοινώνει ότι το συνολικό βάρος της SF90 Spider είναι 1.670 κιλά, με το αντίστοιχο της SF90 Stradale να είναι 1.570 κιλά.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι η SF90 Spider κινείται από ένα υβριδικό σύστημα, που αποτελείται από ένα νέο 4,0-λιτρο V8 turbo κινητήρα, με περιεχόμενη γωνία 90 μοίρες, απόδοσης 780 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 800 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ., με τον κόφτη να αγγίζει τις 8.000 σ.α.λ.

Ο κινητήρας ανήκει στην οικογένεια F154, που έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου κινητήρα της χρονιάς για τέσσερα συναπτά έτη, και σαν βάση έχει αυτόν της F8 Tributo, αλλά είναι υπερκυβισμένος από τα 3.902 κ.εκ. στα 3.990 κ.εκ., εξαιτίας της μεγαλύτερης διατομής των πιστονιών, που αγγίζει τα 88 χλστ.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ο δυνατότερος από κάθε 8-κύλινδρο που έχει φορέσει το σήμα της Ferrari, με την ειδική ισχύ του να αγγίζει τα 195 άλογα ανά λίτρο.

Τα υπόλοιπα 220 άλογα έρχονται από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο πίσω -γνωστός και ως MGUK (Motor Generator Unit, Kinetic)- βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα και το νέο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στο πίσω άξονα. Οι άλλοι δύο βρίσκονται στον εμπρός άξονα, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων λειτουργίας της μονάδας ισχύος.

Η ανοιχτή SF90 Stradale διαθέτει το επανασχεδιασμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 8 ταχυτήτων. Οι νέες σχέσεις μετάδοσης και η βελτιωμένη απόδοση μετάδοσης οδηγούν σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε αστικό κύκλο και στον αυτοκινητόδρομο (-8% στον κύκλο WLTP), χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστεί η απόδοση.

Η SF90 Spider για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,5 δευτ., για τα 0-200 χλμ/ώρα μόλις 7,0 δευτ., ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα. Στο Fiorano γυρίζει σε 1:19.5, όταν η LaFerrari έχει σταματήσει τα χρονόμετρα σε 1:19,7.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...