Η Mini ανακοίνωσε σήμερα πως επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση με σκοπό να προσφέρει νέες ευκαιρίες για διασκεδαστική οδήγηση, διευρύνοντας παράλληλα τους ορίζοντες δυνατοτήτων για την John Cooper Works. Οι μελλοντικές αρχιτεκτονικές των μοντέλων της Mini θα συνδυάζουν εξαιρετικά σπορ επιδόσεις και “γνήσια” διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση και κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το plug-in υβριδικό Mini Cooper SE Countryman ALL4 χάρισε στη μάρκα ένα ποσοστό πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων 5% επί του συνόλου των πωλήσεων, με το αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper SE να συμβάλει στο διπλασιασμό του ποσοστού στο 10% μέσα σε λίγους μήνες. Βάσει αυτών των δεδομένων, και σκεπτόμενη το μέλλον, η Mini προετοιμάζει τώρα το επόμενο βήμα στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων John Cooper Works.

Ο Bernd Korber, επικεφαλής της Mini είπε:

Με το ηλεκτρικό Mini έχουμε αποδείξει πόσο καλά μπορεί να συνδυαστεί η διασκεδαστική οδήγηση, το σήμα κατατεθέν της μάρκας, με την ηλεκτροκίνηση.

Τώρα ήρθε η ώρα να μεταφέρουμε το πάθος της John Cooper Works για υψηλές επιδόσεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Γι’ αυτό δουλεύουμε συστηματικά πάνω στην ανάπτυξη νέων φιλοσοφιών για ηλεκτρικά μοντέλα John Cooper Works.

Η επικέντρωση τώρα στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού Mini John Cooper Works δείχνει πόσο σημαντική είναι η ηλεκτροκίνηση για τη μελλοντική κατεύθυνση της μάρκας. Στόχος είναι ένα μοναδικό μίγμα βιωσιμότητας, επιδόσεων και πάθους.

Μοντέλα John Cooper Works με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ώστε να διασφαλίζεται η ικανοποίηση όλων των αναγκών και επιθυμιών των φίλων των σπορ επιδόσεων ανά τον κόσμο.

Με τις νέες φιλοδοξίες μας στο χώρο των ηλεκτρικών επιδόσεων, δημιουργούνται επίσης απεριόριστες ευκαιρίες για την ενίσχυση του ξεχωριστού προφίλ της John Cooper Works.