Η Mini ανακοίνωσε πως ετοιμάζει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά crossovers μοντέλα, με το μικρότερο εξ’αυτών να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητο και πιθανώς να αναβιώσει το όνομα Paceman, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο, την επόμενη γενιά του Countryman. το οποίο θα προσφέρεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα η εταιρία θα βγάλει στην αγορά και ένα πολυτελές compact μοντέλο το οποίο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Mini, “θα ικανοποιεί τις αυξημένες απαιτήσεις πολλών πελατών όσον αφορά τον χώρο και την ευελιξία”.

Η εταιρία θα επικεντρωθεί κυρίως στη κινεζική αγορά, η οποία επί του παρόντος, αντιπροσωπεύει το 10% των παγκόσμιων πωλήσεων της, αλλά το μερίδιο αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Από το 2023 όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mini θα κατασκευάζονται στην ασιατική χώρα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Mini με την Great Wall.

Τέλος η Mini αναφέρει πως οι πωλήσεις των John Cooper Works μοντέλων της αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% των συνολικών πωλήσεων της, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να αυξάνουν συνεχώς τα ποσοστά τους. Η εταιρία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφέρει JCW αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον.