Το σουηδικό Teknikens Varld δοκίμασε το νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid στο τεστ αποφυγής ταράνδου όπου και διαπίστωσε πως το ιαπωνικό SUV έχει “επικίνδυνη συμπεριφορά”, όταν κάνει το τεστ σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 68 χλμ/ώρα, ενώ καταφέρνει να το περάσει με επιτυχία με ταχύτητα 63 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τους Σουηδός, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας του αυτοκινήτου (VSC) έχει αργή αντίδραση και στο αυτοκίνητο παρουσιάζονται έντονες τάσεις ολίσθησης, υπάρχουν αναπηδήσεις.

Να θυμίσω πως Toyota και Teknikens Varld έχουν “προηγούμενα”, με τους Σουηδός το 2016 να δοκιμάζουν το Hilux στο ίδιο τεστ και να εντοπίζουν σημαντικά ζητήματα ασφαλείας στο pickup της Toyota, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επιδιορθώσεις, προκειμένου το Hilux να περάσει επιτυχώς το τεστ αποφυγής ταράνδου.

Παρόμοια προβλήματα εντόπισαν και στην απλή έκδοση του RAV4 τον Σεπτέμβριο του 2019, με την Toyota να προχωρά σε βελτιώσεις.

Η Toyota απάντησε πως το RAV4 plug-in hybrid δεν φέρει το νέο λογισμικό στο σύστημα VSC, όπως οι απλές εκδόσεις του RAV4, γι’αυτό το μοντέλο παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά. Όπως τονίζει, εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 θα κάνει διαθέσιμο το αναβαθμισμένο λογισμικό του συστήματος VSC για το RAV4 plug-in hybrid.

[Photo credit: Teknikens Varld]