Το σουηδικό Teknikens Varld δοκίμασε το νέο Toyota RAV4 στο τεστ αποφυγής ταράνδου όπου και διαπίστωσε πως το ιαπωνικό SUV έχει “επικίνδυνη συμπεριφορά”, όταν κάνει το τεστ σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 68 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τους Σουηδός, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας του αυτοκινήτου έχει αργή αντίδραση και στο αυτοκίνητο παρουσιάζονται έντονες τάσεις ολίσθησης, υπάρχουν αναπηδήσεις, ενώ σηκώνονται στον αέρα και οι δύο εσωτερικοί τροχοί.

Το σουηδικό μέσο έκανε το συγκεκριμένο τεστ με δύο διαφορετικά -όμοιων χαρακτηριστικών- Toyota RAV4, με το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις να είναι το ίδιο. Η Toyota από την μεριά της απάντησε σχετικά:

Στην Toyota, η ασφάλεια των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους, εφαρμόζουμε αυστηρές δοκιμές ασφαλείας κατά την ανάπτυξη όλων των προϊόντων μας.

Οι εσωτερικές μας δοκιμές πληρούν πλήρως τα παγκόσμια πρότυπα για την αποφυγή εμποδίων και από το 2016, έχουμε ενημερώσει τις διαδικασίες μας ώστε να αντικατοπτρίζουν επίσης τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το Teknikens Varld.

Κατά την διάρκεια εξέλιξης του, το RAV4 πέρασε επιτυχώς όλες τις εσωτερικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένου του ISO 3888-2 και το τεστ αποφυγής ταράνδου του Teknikens Varld. Διαβεβαιώνουμε όλους τους πελάτες της Toyota ότι μπορούν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των οχημάτων τους.

Να θυμίσω πως Toyota και Teknikens Varld έχουν “προηγούμενα”, με τους Σουηδός το 2016 να δοκιμάζουν το Hilux στο ίδιο τεστ και να εντοπίζουν σημαντικά ζητήματα ασφαλείας στο pickup της Toyota, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επιδιορθώσεις, προκειμένου το Hilux να περάσει επιτυχώς το τεστ αποφυγής ταράνδου.