Η Toyota ανακαλεί 548 Hilux που κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιουνίου 2018 έως και Μάϊου 2019, επειδή στο σύστημα υποβοήθησης των φρένων των εμπλεκόμενων οχημάτων, το έμβολο ενδέχεται να μην έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ως αποτέλεσμα, η αντοχή του εμβόλου θα μπορούσε να μειωθεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Εάν αυτό συμβεί και σε περιπτώσεις επαναλαμβανομένης χρήσης του πεντάλ φρένου, το έμβολο ενδέχεται να σπάσει και, στη χειρότερη περίπτωση, να προκληθεί απώλεια υποβοήθησης της πέδησης κατά την οδήγηση που θα μπορούσε να αυξήσει την απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος του συστήματος υποβοήθησης φρένων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).