Η Βρετανική λέσχη οδηγών αγώνων (British Racing Drivers’ Club, BRDC), ιδιοκτήτρια εταιρία της πίστας του Silverstone, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μετονομάσει την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού της πίστας σε Hamilton Straight, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα επιτεύγματα του επτά φορές πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Silverstone επέλεξε να τιμήσει έναν οδηγό μετονομάζοντας ένα τμήμα της πίστας με το όνομά του. Ο Hamilton ενημερώθηκε σχετικά με αυτήν την κίνηση του Silverstone σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν την έναρξη των κατατακτηρίων. Η ενημέρωση έγινε από το πρόεδρος του BRDC, David Coulthard, ο οποίος δήλωσε:

Ήμουν στην ευχάριστη θέση, ως Πρόεδρος του BRDC, να ενημερώσω τον Lewis σήμερα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Silverstone που ένα μέρος του θα ονομάζεται από κάποιον άνθρωπο.

Ο Lewis έχει γίνει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του και οι επικεφαλής του Club κι εγώ νιώσαμε πως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να τιμήσουμε τα επιτεύγματά του με αυτή τη μετονομασία.